Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Βάλε λίγο... ροζ στο κρασί σου!

 

Μετά από πολλά χρόνια στην αφάνεια, οι ροζέ οίνοι αρέσουν πολύ, έγιναν μόδα και είδαν τις πωλήσεις τους να απογειώνονται. 110 ετικέτες σε ροζ χρώμα περιμένουν τα χείλη σου να γευτούν την απόλαυση, Κυριακή 10 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών, προσφέροντάς σου τη γεύση που θα σε συναρπάσει το φετινό καλοκαίρι.

 

Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza 2018. Αυτός είναι ο τίτλος της εκδήλωσης για οινόφιλους που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Hilton με 110 ροζέ κρασιά. Μια γιορτή οίνου που όχι μόνο δεν κοκκινίζει από ντροπή, αλλά περιμένει υπερήφανα και με κάθε λογής ροζ αποχρώσεις να δοκιμαστεί στη μόνη εκδήλωση γευσιγνωσίας αποκλειστικά ροζέ οίνων, όπου οι καταναλωτές δοκιμάζουν μόνοι και ελεύθερα, επιλέγοντας ό,τι προτιμούν για το φετινό καλοκαίρι (και όχι μόνο).

Καθώς ίσως γνωρίζεις, το ροζέ κρασί, μεταξύ του κόκκινου και του λευκού όχι μόνο χρωματικά αλλά και στο χαρακτήρα, ήταν για πολλά χρόνια στην Ελλάδα ο πιο παραμελημένος τύπος κρασιού. Ωστόσο, η συγκλονιστική πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην ποιότητά του το καθιστά ιδανική επιλογή -κυρίως το καλοκαίρι- ενώ η κατανάλωσή του αποτελεί πια παγκόσμια τάση. Σημείωσε δε πως στη Γαλλία έχει ξεπεράσει προ πολλού αυτή των λευκών.

Με αυτά ως αφορμή, η εκδήλωση Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza οργανώνεται για 3η χρονιά από το Οινόραμα, που σημαίνει κυριολεκτώντας με την εγγύηση της μεγαλύτερης έκθεσης ελληνικών κρασιών στον κόσμο.

Φρέσκα και δροσιστικά, με ελκυστικό χρώμα και γεύση που ταιριάζει σχεδόν απόλυτα με όλα τα πιάτα της ελληνικής και όχι μόνο κουζίνας, τα ροζέ κρασιά αποτελούν άσο στο μανίκι του ελληνικού αμπελώνα.

Η γευσιγνωσία Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza είναι μία πρωτοποριακή στη σύλληψή της εκδήλωση, καθότι οργανώνεται χωρίς τη φυσική παρουσία των ίδιων των οινοπαραγωγών. Τα κρασιά εκτίθενται με καλαίσθητο τρόπο μέσα στην αίθουσα και ο επισκέπτης σερβίρει μόνος του στον εαυτό του όσα και όποια κρασιά θέλει να δοκιμάσει. Μπορεί ακόμα και να τα φωτογραφίσει, μαζί με την κατατοπιστική περιγραφή που τα συνοδεύει. Ο δε κατάλογος της έκθεσης είναι ένας πληρέστατος οδηγός ροζέ οίνων της Ελλάδας, τους οποίους χωρίζει μάλιστα σε πέντε μεγάλες γευστικές κατηγορίες για τη διευκόλυνση των οινόφιλων που αναζητούν την απόλυτη «αρμονία στη γεύση», δηλαδή το ιδανικό ταίριασμά τους με φαγητό.

Η εκδήλωση αναδεικνύει τις νέες τάσεις στο ελληνικό ροζέ κρασί που έχει αποκτήσει εξαιρετικό γευστικό ενδιαφέρον. Κύρια εξ αυτών είναι αναμφίβολα η δημιουργία ακόμα πιο ελαφριών, ευκολόπιοτων, ανοιχτόχρωμων και ευχάριστων κρασιών, πιο κοντά στα λευκά παρά στα κόκκινα. Ωστόσο, ήδη αυτή τάση συμπληρώνεται από έτερη που στοχεύει στη δημιουργία ροζέ οίνων με χαρακτήρα και με δυνατότητες παλαίωσης χάρη σε πρωτοποριακές μεθόδους οινοποίησης και στην ανάδειξη του τερουάρ ή αφανών ποικιλιών αμπέλου.

Σε κάθε περίπτωση, φέτος στο Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza θα ανακαλύψεις ασυζητητί τα ροζέ κρασιά που σου ταιριάζουν μεταξύ των 110 ελληνικών και ξένων κρασιών που παρουσιάζονται. Ειδικά για τη διευκόλυνση των barmen της Αθήνας, ώστε να επιλέξουν το κατάλληλο ροζέ κρασί για το μπαρ τους, το Drink Pink συνεργάζεται φέτος με το Wine in the City, εκπρόσωποι του οποίου θα βρίσκονται στην εκδήλωση για να ξεναγήσουν κάθε ενδιαφερόμενο επαγγελματία του μπαρ στον κόσμο του ροζέ κρασιού.

Τέλος, η εκδήλωση θα φιλοξενήσει φέτος το κατάστημα ρούχων Dressing Bar, που εξειδικεύεται στην ανάδειξη νέων Ελλήνων σχεδιαστών, το οποίο θα παρουσιάσει ρούχα και αξεσουάρ στις αποχρώσεις των ροζέ κρασιών, ενώ επιφυλάσσει και μία έκπληξη στις επισκέπτριες της έκθεσης.

Είσοδος: 8 ευρώ/ Οινόραμα: τηλ. 2107600560 | Fb: Oenorama | Twitter:@Oenorama

Διάρκεια: 12:00 – 20:00.

Hilton: Βασ. Σοφίας 46, τηλ. 2107281000, www.hilton.com