Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Βάλε ΨΥΧΗ στην ΑΜΜΟ...

 

Το 2009 η Ουκρανέζα Ξένια Σιμόνοβα άφησε άφωνους 13.000.000 τηλεθεατές, ‘αφηγούμενη’ την ιστορία της πατρίδας της με μια νέα τέχνη που έμελλε να γίνει παγκόσμια γνωστή: sand animation, αλλιώς το σμίλεμα, η ‘εμψύχωση’ της άμμου. Η διάσημη καλλιτέχνις την Τετάρτη 07 Μαρτίου θα βρίσκεται στην Αίθουσα Banquet του Μεγάρου.

 

Τα οπτικοακουστικά αριστουργήματα της Ξένιας Σιμόνοβα -μικρά έργα τέχνης που η διάσημη καλλιτέχνις, η οποία έχει περιοδεύσει σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο, δημιουργεί επάνω στην άμμο με τα χέρια της, sand anman, μπροστά στα μάτια των θεατών και συνοδεία μουσικής, μπορείς να τα θαυμάσεις τώρα στο Μέγαρο με την ίδια επί τω έργω. Επ’ ευκαιρία της παρουσίασής της εδώ, η Σιμόνοβα έχει ετοιμάσει για τους θεατές του Μεγάρου και ένα νέο έργο από άμμο το οποίο συνδέεται με την Ελλάδα.

Με σπουδές στην Ψυχοφυσιολογία και στις Καλές Τέχνες, η ίδια θα ανακαλύψει το δρόμο της, όταν ο άντρας της πουλά τις εκτυπωτικές εγκαταστάσεις του και αγοράζουν τρία κιλά μιας πανάκριβης ηφαιστειακής άμμου. Τις νύχτες, στο ημίφως, μέσα σε μια μυστηριακή αύρα, θα εμβαθύνει σε αυτή την τέχνη, οι ρίζες της οποίας ίσως βρίσκονται στο ιαπωνικό μπονσέκι του 7ου αιώνα μ.Χ., όπου η σκόνη του χαλαζία σμιλεύεται από τον ζωγράφο-γλύπτη πάνω σε μαύρο λακαρισμένο δίσκο, σχηματίζοντας παράξενα τοπία-μινιατούρες.

Ο δυτικός κόσμος θα γνωρίσει αυτόν το μαγικό κόσμο πολύ αργότερα, μέσα από τη δουλειά του Ούγγρου Ferenc Cakó και της Καναδής Caroline Leaf, που χρησιμοποιεί την άμμο σε κινηματογραφικά κινούμενα σκίτσα. Η Σιμόνοβα όμως είναι εκείνη που, χάρη στη φαντασία και την ποιητικότητά της, θα αναδείξει το sand animation διεθνώς.

Γέφυρες-καλλιτεχνική επιμέλεια, προγραμματισμός: Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Έναρξη: 20.30/ Εισιτήρια: Φοιτητές άνεργοι, ΑΜΕΑ, 7 ευρώ, 10 ευρώ, ζώνη Β’, παιδικά, μαθητικά, 5 ευρώ και Α’ ζώνη, 15 ευρώ/ Προπώληση στο τηλ. 210 7282333, www.megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr