Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Βαλς, πόλκες και μαζούρκες

 

Βαλς, πόλκες και μαζούρκες, αλλά και πολλές εκπλήξεις θα έχει το Μέγαρο, στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, την Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου, κάνοντας έτσι το ωραιότερο μουσικό ‘ποδαρικό’ για την καινούργια χρονιά με τους μουσικούς της Καμεράτας, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου, να δίνουν τον ρυθμό.

 

Με μεθυστικές μελωδίες του Γιόχαν Στράους του Νεότερου και του Όττο Νικολάι υποδέχονται το Νέο Έτος στο Μέγαρο οι Μουσικοί της Καμεράτας, σε μια καθ’ όλα βιεννέζικη βραδιά, πιστή στην παράδοση της εορταστικής συναυλίας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης για την Πρωτοχρονιά. Μια βραδιά αφιερωμένη σε πολυαγαπημένα χορευτικά έργα που… και ποιος δεν έχει τραγουδήσει…

Τον τόνο, στην αρχή της βραδιάς, δίνει η ζωηρή Εισαγωγή από τις Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ, την απολαυστική όπερα του Όττο Νικολάι, του Γερμανού ιδρυτή της Φιλαρμονικής της Βιέννης, η οποία είναι εμπνευσμένη από την ομώνυμη σαιξπηρική κωμωδία, για να μονοπωλήσει τη συνέχεια ο Γιόχαν Στράους ο Νεότερος, ο ‘βασιλιάς του βαλς’, ο οποίος ύμνησε τη χαρά της ζωής μέσα από τις αθάνατες χορευτικές μελωδίες του αλλά και μέσα από τις οπερέτες του που άφησαν εποχή.

Στο πρόγραμμα της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας των Μουσικών της Καμεράτας εναλλάσσονται τα βαλς «Κρασί, γυναίκα και τραγούδι» και «Η ζωή του καλλιτέχνη» με την «Νέα πιτσικάτο πόλκα» και τη γρήγορη «Τικ τακ πόλκα», μια σύνθεση από την οπερέτα Η Νυχτερίδα.

Με την αστραφτερή Εισαγωγή της πιο αγαπημένης οπερέτας του Γιόχαν Στράους του Νεότερου αρχίζει το δεύτερο μέρος της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας των Μουσικών της Καμεράτας στο Μέγαρο. Στο πρόγραμμα, η πόλκα-μαζούρκα «Φάτα Μοργκάνα», το βαλς «Ρόδα από τον Νότο», η γαλλική «Πόλκα των χωρικών» και η γρήγορη πόλκα «Eljen á Magyar», ένας ξέφρενος χορευτικός σκοπός εμπνευσμένος από τη μουσική παράδοση των Μαγυάρων, με τον οποίο κλείνει τυπικά η βραδιά.

Έναρξη: 20.30/ Εισιτήρια: 9 ευρώ, φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι, 12 , 18, 26, 32, 38 & 45ευρώ.

Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr