Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Βιολί, σαξόφωνο και πιάνο

 

Μια σπάνια συνάντηση τριών διαφορετικών οργάνων σε ένα πρόγραμμα μουσικής δωματίου, που περιλαμβάνει αρκετά από τα λίγα αυθεντικά έργα που έχουν γραφτεί για βιολί, σαξόφωνο και πιάνο, πραγματοποιείται την Παρασκευή 01η Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη.

 

Η Ελένη Παπαδοπούλου στο βιολί, η Χριστίνα Παντελή στο πιάνο και ο Στάθης Μαυρομμάτης στο σαξόφωνο ενώνουν τρία εντελώς διαφορετικά ηχοχρώματα με τον πιο άρτιο τρόπο, δημιουργώντας μια ξεχωριστή και εντυπωσιακή ηχητική παλέτα στο Μουσείο Μπενάκη στη συναυλία ‘Πολυπολιτισμικότητα - Μουσική Σύνθεση και Ερμηνεία.

Πρόκειται για μια συναυλία που έξι συνθέτες από πέντε διαφορετικές χώρες δίνουν συνθέσεις που καλύπτουν διάφορα μουσικά ρεύματα από το 1900 και μετά, με επιρροές από το μουσικό πολιτισμό του τόπου στον οποίο ζουν και συνθέτουν.

Πρόκειται για έργα των Δ. Σβυντρίδη ( Ελλάδα),T. Z. Özdemir (Τουρκία), M. Eychenne (Αλγερία), J. Ibert  ( Γαλλία), Κ. Καραβασίλη (Ελλάδα -α' παγκόσμια εκτέλεση), I. Stewart (Μεγάλη Βρετανία (α΄ πανελλήνια εκτέλεση).

Πληροφορίες – Κρατήσεις: τηλ.: 2107234567/ Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσμαζόγλου, www.ticketservices.gr, Public.

Έναρξη: 21.00/ Εισιτήρια: 12 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ (μειωμένο) για φοιτητές και παιδιά, ανέργους, ΑΜΕΑ.

Μουσείο Μπενάκη: Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας, τηλ. 2103671000, www.benaki.gr