Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Βιότοπος ιστορικής μνήμης

 

‘Φωτογραφίες της Δράμας και του υπέροχου κόσμου της’. Αυτός είναι ο τίτλος του λευκώματος που παρουσιάζεται την Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη στο κτίριο της οδού Πειραιώς, προπομπός της ομώνυμης έκθεσης που εγκαινιάζεται στις 20.00.

 

Σιωπηλή και απόμερη πρωτεύουσα. Αυτή είναι η Δράμα, ‘βιότοπος ιστορικής μνήμης΄ και ταυτόχρονα υπόδειγμα ευτοπίας για κάθε μορφή ζωής ως κέντρο ιδιάζουσας βιοποικιλότητας.

Αυτή την πραγματικότητα τεκμηριώνει το λεύκωμα "Φωτογραφίες της Δράμας και του υπέροχου κόσμου της", καθώς και η έκθεση επιλεγμένου από το ομώνυμο λεύκωμα φωτογραφικού υλικού που παρουσιάζεται στο κτίριο της οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη.

Οι συγκεκριμένες εικόνες ναι μεν απευθύνονται μόνο στην όραση, αλλά εδώ μπορούν να λειτουργήσουν ως μία εξαιρετική πρώτη γνωριμία με μια απροσδόκητα πανέμορφη περιοχή που, παρά τις προνομιακές της ιδιαιτερότητες, έχει μείνει έξω από τις στοχεύσεις της επίσημης στρατηγικής τουριστικής προβολής και αξιοποίησης. Και όμως η Δράμα –πόλη και νομός– έχει τεράστια, αν και εν πολλοίς άγνωστη, συμβολή στην ιστορία, τον πολιτισμό, την οικονομία, τον αθλητισμό και τον οικολογικό πλούτο της Ελλάδας. Είναι τόπος που η προσέγγισή του προϋποθέτει γνώση, σεβασμό και αγάπη για κάτι που είναι διαχρονικά ωραίο και αυθεντικό και ως εμπειρία απολαυστικό και αλησμόνητο. Οι εικόνες δίνουν απλώς μια ιδέα! 

Παρουσίαση Βιβλίου: Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου, 19:30/

Ομιλητές: Μαριάννα Κορομηλά, Iστορικός/ Νάσος Βαγενάς, Kαθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: 06.12.2018, ώρα 20:00/ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: έως 10/02/2019

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Πέμπτη & Κυριακή, 10:00-18:00/ 

Παρασκευή & Σάββατο 10:00-22:00/ ΕΙΣΙΤΗΡΙA: €7, €3,5.

Μουσείο Μπενάκη: Πειραιώς 113 & Ανδρονίκου, τηλ. 2103453111.