Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Βραδιές με τον Νίκο Γκάτσο (video)

Ένα αφιέρωμα από καρδιάς στον Νίκο Γκάτσο και παράλληλα μια ολοκάθαρη μουσική διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό της νεώτερης Ελλάδας συνεπιχειρούν για δύο βραδιές ακόμα (Παρασκευές 12 και 19 Μαΐου) στην αίθουσα του ιστορικού Φ.Σ. Παρνασσός, ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σε ένα πρόγραμμα που θα ‘μιλάνε’ οι στίχοι του ‘ποιητή των τραγουδιών’ σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα. Να πας, ε; Για όσα ‘μοιράστηκε’ μαζί σου μέσα από την τέχνη του, χαϊδεύοντας την ψυχή σου αλλά... και για το χάδι που δεν στέρησε από σκυλιά σαν και μένα!

Τραγούδια σε στίχους του Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι από τρεις κύκλους (Αθανασία, Της γης το χρυσάφι, Χειμωνιάτικος ήλιος), καθώς και από τη συνεργασία του ποιητή με άλλους συνθέτες όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Λουκιανός Κηλαηδόνης ερμηνεύει για τρία Παρασκευόβραδα στην αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου Παρανασσός, ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος ευτύχησε να ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου. Ο καταξιωμένος ερμηνευτής κάλεσε την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιό, να αποδώσουν μαζί  το ύφος του Νίκου Γκάτσου με κείνη να διαβάζει το υλικό. Πρόκειται για τραγούδια που αγάπησες και θα αγαπάς, όπως όλοι γιατί  συνθέτουν τη συλλογική μνήμη τούτου του τόπου και εμψυχώνουν τόσο στους καλούς, όσο και στους δύσκολους καιρούς, όπως αυτοί που διανύουμε.

Τους ερμηνευτές πλαισιώνει ένα λιτό μα στιβαρό μουσικό σχήμα που παραπέμπει στη λιτότητα και στιβαρότητα της ζωής και του έργου του ποιητή με τους δύο ερμηνευτές  να υπόσχονται να χαρίσουν στο κοινό το πορτρέτο αυτής της Δωρικής μορφής των Γραμμάτων σκιαγραφημένο τόσο από στίχους και κείμενα του ιδίου όσο και από κείμενα άλλων για εκείνον.

Επιμέλεια Αγαθή Δημητρούκα.

Πιάνο: Αχιλλέας Γουάστωρ/ Μπουζούκι, μαντολίνο: Ηρακλής Ζάκας.

Τελευταία Παράσταση: 19 Μαΐου/ Έναρξη: 21.00/ Εισιτήρια: 12, 15, 20, 25 ευρώ/ Προπώληση: Viva.gr, Public, Reload, Media Markt, Seven Spot, τηλ. 11876, Ευριπίδης.

Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός: Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Μετρό: Στάση Πανεπιστήμιο, τηλ. 2103221917, 2106109513, 694303274,https://goo.gl/maps/ajiottiettn