Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ξαναδιαβάζοντας την Κοκκινοσκουφίτσα...

 

Μια νέα οπτική προσέγγιση της ‘Κοκκινοσκουφίτσας’ επιχειρεί με το νέο graphic novel του ο Αντώνης Νικολόπουλος (Soloup) ‘Ο Συλλέκτης, έξι διηγήματα για έναν κακό λύκο’, ξαναδιαβάζοντας την ιστορία στο Μουσείο Μπενάκη.

 

‘Ο Συλλέκτης-έξι διηγήματα για έναν κακό λύκο’ είναι το νέο graphic novel του Αντώνη Νικολόπουλου (Soloup), μια σύγχρονη ιστορία σαν κακό παραμύθι, που μιλάει για την αποξένωση των παιδιών από τους γονείς τους μετά από ένα διαζύγιο, κρατώντας ωστόσο ζωντανή την ελπίδα της επαναπροσέγγισης. Το πρωτότυπο υλικό της ιστορίας αλλά και Storyboards, προσχέδια, σκίτσα σε μολύβι, ασπρόμαυρες κι έγχρωμες σελίδες κόμικς, εικαστικά και κατασκευές που ζωντανεύουν τις έξι διηγήσεις του βιβλίου εκτίθενται στο Μουσείο Μπενάκη, σε μια έκθεση που έχει ως κεντρικό άξονα την επανερμηνεία της ‘Κοκκινοσκουφίτσας’, όπως τη διηγούνται οι αδελφοί Γκριμ στη δεύτερη εκδοχή της.

Συνομιλητές στη νέα ανάγνωση, δυο φιγούρες βασισμένες στα σχέδια του John Tenniel: ο «λαγός» και ο «καπελάς» από την «Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων» του Lewis Carroll.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 24 Ιανουαρίου - 17 Μαρτίου

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: 23.01.2019, 20:00/ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Πέμπτη & Κυριακή, 10:00 -18:00 / Παρασκευή & Σάββατο 10:00 - 22:00/

ΕΙΣΙΤΗΡΙA: 5 ευρώ.

Μουσείο Μπενάκη: Πειραιώς 138, τηλ. 21 0345 3111.