Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ζητείται χρόνος

 

Η site-specific performance της ομάδας ‘Γιαξεμπόρε’ με τίτλο ‘Ρωγμές [ή αλληλουχικά στάδια συστημικού εντροπισμού]’ επιστρέφει, από τις 09 Φεβρουαρίου, στα Παλιά Γραφεία του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου για 8 μόνο παραστάσεις.

 

Ένας πρώην ιδεολόγος, μια πρώην αθλήτρια του στίβου, μια πρώην φοιτήτρια αρχιτεκτονικής, ένας πρώην στατιστικός αναλυτής και μια πρώην μποέμ, σε αναζήτηση του μέλλοντα εαυτού τους, αποφασίζουν να απαντήσουν σε μία αγγελία εύρεσης εργασίας. Μια αγγελία που προσφέρει μια μοναδική θέση με αμοιβή σκανδαλωδώς ικανοποιητική. Τα «χρόνια» που θα μοιραστούν οι 5 υποψήφιοι στην αίθουσα αναμονής για την επικείμενη συνέντευξη θα είναι καθοριστικά.

Μετά το ‘Πέρασε ένας χρόνος’, η ομάδα ‘Γιαξεμπόρε’, ακολουθώντας το γνώριμο πια τρόπο της προσωπικής έρευνας και των συνεντεύξεων, δημιουργεί ένα κείμενο και μια παράσταση (devised theatre) που έρχονται αντιμέτωπα με την έννοια του χρόνου, τόσο του προσωπικού/υποκειμενικού όσο και του συλλογικού/αντικειμενικού. Στις ‘Ρωγμές’ ή αλληλουχικά στάδια συστημικού εντροπισμού’, που παρουσιάζονται στα Παλιά Γραφεία του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, ο χρόνος λογίζεται κυρίως ως χρήμα και που ποτέ δεν είναι αρκετός, με τους ήρωες να βιώνουν στιγμές-ρωγμές που τους οδηγούν να αναρωτηθούν τι, τελικά, έχει πραγματικά αξία. Και να ζητούν χρόνο και... άνθρωπο.

‘Ζητείται άνθρωπος να μας διαθέσει το χρόνο του. Χρόνο συμπυκνωμένο, ουσιαστικό, γεμάτο στιγμές. Χρόνο συνεχόμενο που καλπάζει ασταμάτητα προς τα μπρος. Χρόνο που πάγωσε γεμίζοντας το χώρο έντονη δυσφορία ή απύθμενη συγκίνηση. Χρόνο που έφυγε, σπαταλήθηκε και δεν θα ξανάρθει. Χρόνο ελεύθερο, ξέγνοιαστο, δίπλα σε κάποια παραλία. Χρόνο ασφυκτικό κάτω από το βάρος αυστηρών προθεσμιών. Χρόνο γραμμικό, χρόνο κυκλικό, έσχατο χρόνο. Χρόνο που γεννά και χρόνο που γεννιέται. Ζητείται άνθρωπος να μας διαθέσει αυτό το τόσο σχετικό αλλά και τόσο συγκεκριμένο που είναι η ίδια του η ύπαρξη’.

Παραστάσεις: Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 20:00.

Από 09/2 μέχρι και 03/3 (8 παραστάσεις).

Παίζουν: Δήμητρα Δρακοπούλου, Τρύφωνας Ζάχαρης, Ιάκωβος Μηνδρινός, Σεμίνα Πανηγυροπούλου, Λυγερή Ταμπακοπούλου. / Σκηνοθεσία: Ναταλία Στυλιανού/.

Παλιά Γραφεία του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου: Λεωφόρος Συγγρού 143, Έβδομος Όροφος, τηλ. 694 762 9055.