Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ζωντανός χάρτης αναμνήσεων (teaser)

 

Μια site-specific παράσταση του Σπύρου Αλιδάκη για τον Λευτέρη Βογιατζή κάνει πρεμιέρα στις 27 Νοεμβρίου στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων. Στο ‘Hommage’ εικόνες, ντοκουμέντα, ήχοι, βίντεο, προβολές, αρχειακό υλικό του Θεάτρου, αποσπάσματα από παραστάσεις, αναμνήσεις και συνεντεύξεις εμπλέκονται σε μία σύνθεση, με το  χώρο του Θεάτρου να  γίνεται ένας  ζωντανός χάρτης αναμνήσεων, φαντασίας και ερμηνείας, μέσα από ένα multimedia θέαμα.

 

Σε μια βιωματική εμπειρία καλεί τους θεατές ο Σπύρος Αλιδάκης, στη site-specific παράσταση ‘ Hommage’ για τον Λευτέρη Βογιατζή, όπου θα ανακαλύπτουν την παρουσία του εντός του χώρου του Θεάτρου, μέσα από ένα θέαμα που θα συνδυάζει θέατρο, κινηματογράφο και πολυμέσα, με τη συμμετοχή πολλών συνεργατών του. Πρόκειται για ένα παλίμψηστο μνήμης στονΛευτέρη Βογιατζή, ακολουθώντας τα ίχνη του και ανασύροντας το ζωντανό τους απόηχο μέσα στο  θέατρό του, με πολλαπλή χρήση της νέας τεχνολογίας.

Με σημείο εκκίνησης το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, το έργο και στοιχεία της προσωπικής ζωής του  καλλιτέχνη και με αφορμή την επί 30 χρόνια ιδιαίτερη σχέση που ανέπτυξε με τον ιστορικό αυτό χώρο και την αέναη μεταμόρφωσή του οι θεατές, ήδη από την είσοδό τους στο χώρο, θα ακολουθούν μια «ξενάγηση».

Στην «ξενάγηση» αυτή, όλοι οι χώροι του Θεάτρου θα ζωντανεύουν και οι ίδιοι θα διεισδύουν σε μια υπαρξιακή αναζήτηση, όπου ο θάνατος, ο έρωτας και η τέχνησυντίθενται και αποσυντίθενται ξανά και ξανά.

Στην παράσταση συμμετέχουν ζωντανά ή κινηματογραφημένοι καταξιωμένοι ηθοποιοί και συντελεστές, παλιοί και νέοι συνεργάτες του Θεάτρου.

Σύλληψη | Σκηνοθεσία: Σπύρος Αλιδάκης/ Σκηνικά | Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα/ Μουσική: Γιάννης Λούκος/ Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου.

Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00.

Θέατρο της Οδού Κυκλάδων: Κυκλάδων 11, τηλ. 2108217877.